header

TETŐFEDŐ NÁD

A Néma Kft. profiljában jelentős szerepet játszik a nádfeldolgozás is. Az ősi, természetes anyag iránt rendkívüli módon megnőtt az érdeklődés a hazai és a külföldi piacon. A nád közismert tulajdonságai közé tartozik, hogy minden egyéb tetőfedő anyagnál (tetőfedő nád) jobban biztosítja az épületek optimális hőháztartását. Emellett kifejezetten szép, környezetbarát és – ügyeskezű mesterek révén – változatos formában alkalmazható.
Az akasztói cég nagyteljesítményű, hatkerekű nádarató gépekkel maga végzi a nádvágást. Ezzel egyidőben tisztítják, osztályozzák és kötegelik a sokrétű felhasználásra kerülő anyagot. A feldolgozott áru 90 százaléka exportra kerül: számos megrendelést teljesítenek Hollandiába, Németországba és Angliába. Ugyanakkor maradéktalanul elégítik ki a hazai igényeket is. A cég nem csak az alapanyagot biztosítja, hanem az igényes kivitelezést is vállalja.
A Kiskőrös környéki nádtetők többsége szakembereik keze munkáját dicsérik. Közéjük tartoznak például az akasztói Horgász Park és épületei is. A kapacitás növelésével gyakorlatilag korlátlan mennyiségű további megrendelések teljesítésére képesek.